Pas jij je huidverzorging aan aan het voorjaar?

Nu de eerste zonnestralen er weer zijn, krijg je dan ook zo'n zin om de dikke truien weer in te wisselen voor zomerkleding?                                                                                           Wist je dat je huid dan ook andere behoeften heeft, en dat je je huidverzorging daarop aan kan passen. 

 

In de winter vind ik het fijn om een dikkere en vollere structuur crème te gebruiken om een extra vetlaagje op de huid te hebben. Maar in het voorjaar vind ik het juist fijn om over te stappen naar een luchtigere structuur. Omdat de verwarming nu wat lager kan en het buiten minder koud is zal je huid ook minder uitdrogen. Ook ga je met warmer weer meer transpireren waardoor een dikkere structuur crème niet fijn is.

 

Welke aanpassing van crème kan je doen in het voorjaar?

Voor de nacht pak ik nu een luchtige crème die het vocht hersteld b.v. de BABOR moisturizing 5.1 crème. Waar ik in de winter mijn 24uurs crème voor dag en nacht gebruik, kies ik in het voorjaar overdag voor b.v de DOCTOR BABOR mattifying protector SPF 30. De huid heeft nu behoefte aan een zonbeschermingsfactor die  hoger is dan in de winter. Door nu een hogere factor te kiezen in je dag verzorging bescherm je je huid tegen verbranden en tegen het ontstaan van kwaadaardige plekjes op de huid.

 

SPF beschermt tegen huidveroudering.

Wist je dat een factor ook de beste anti-aging crème is? Door de huid goed te beschermen ga je rimpelvorming tegen. De UV stralen hebben invloed op de collagene en elastine vezels, waardoor huidverslapping ontstaat.

 

Huid extra voeden bij een dagcrème met SPF.

Wil je de huid meer voeden overdag pak dan een ampul of serum onder je SPF. Zo voed je de huid meer maar kan de SPF zich wel goed hechten aan de huid. Je kan ook je dagcrème over je SPF doen, maar is niet mijn voorkeur. Hierdoor raak je het matterende effect kwijt van de DOCTOR BABOR SPF 30  en is de structuur zwaarder dan dat je een combinatie maakt met een ampul of serum. Hierdoor is ook de kans groter op transpireren.

 

Huid extra beschermen met voedingssupplementen.

Een zongebruinde huid is voor velen het mooiste teken voor de zomer en de vakantie. Het is natuurlijk belangrijk om je huid zo goed mogelijk voor te bereiden op zon. Huidbeschadigingen en vroegtijdige veroudering wil je liever niet. Belangrijk; er mag voor de gezondheid van de huid nooit afgezien worden van een zonnecrème met een lichtbeschermingsfilter afgestemd op het huidtype. Naast het uitwendige gebruik van een hoogwaardige zonbescherming adviseer ik ook je huid te ondersteunen met hoge kwaliteit voedingssupplementen b.v. Doctor BABOR nutriceuticals SUN PROTECT PLUS. 

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.