Huidverzorging thuis tips na zomervakantie.

Mijn advies is om na je vakantie je huid te scrubben en extra vocht te geven. Dit omdat je huid tijdens periode van zon extra dode huidcellen aanmaakt. Dit is een natuurlijk proces van de huid om te zorgen dat het vocht wat in de huid zit daar te houden. 

De huid ziet er daardoor wat doffer uit en vertoont meer vochtrimpeltjes. Ook kunnen er door de opstapeling van dode huidcellen meer bultjes op de huid ontstaan. Vaak word gedacht dat dat komt door het smeren van een zonnecrème. Maar dit word veroorzaakt door de dakjes die de dode huidcellen vormen waardoor het talg niet meer zo makkelijk weg kan. Dus scrubben en vocht geven aan de huid na de vakantie!

 

Scrub.

Extra verzorging van je huid na de vakantie bestaat uit scrubben en extra vocht voor de huid. Er bestaan verschillende soorten scrubs met een grove of fijne korrel.

Of als je van makkelijk houd als twee in 1 product, zoals reiniging en peeling in èèn of een masker en peeling in èèn. 

Ook voor een dunne of heel gevoelige huid is er een peeling balm.

 

Vocht.

Om extra vocht aan de huid te geven kan je een ampullen kuur doen. Hiermee haal je direct resultaat in korte tijd. Dit resultaat kan je daarna vasthouden door een serum te gebruiken onder je crème.

 

Masker.

Ook kan je extra vocht en voeding aan de huid geven door een masker 1 keer in de week te doen. Geen tijd voor een masker? Er zijn ook maskers die je als nachtcrème opbrengt en mee kan slapen.

*Voor advies van welke Babor producten bij dit blog passen neem dan contact met mij op.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.