Microdermabrasie

 

1. Wat is een cosmetische microdermabrasie? 

Bij een cosmetische microdermabrasie verwijderen ionenkristallen op gerichte en effectieve wijze de bovenste, dode huidcellen. De huid krijgt een impuls om te regenereren. Dit wordt zichtbaar door middel van een fijnere, gladdere en gelijkmatigere huidstructuur. 

 

2. Hoe gaat een microdermabrasie in zijn werk? 

Aan het begin van de behandeling wordt de huid gereinigd en voorbereid op microdermabrasie. Tijdens de microdermabrasie worden de ogen beschermd met een bril of speciale oogpads. De schoonheidsspecialiste spant de huid aan, legt het handstuk op de huid en glijdt zachtjes en zonder druk uit te oefenen over de te behandelen huidgebieden. Door middel van een vacuümsysteem worden de ionenkristallen op de huid gericht en er weer afgezogen. Dit kan als een licht tintelend gevoel ervaren worden. 

 

3. Contra-indicaties 

In sommige gevallen / situaties kan er een contra-indicatie zijn voor de microdermabrasiebehandeling die u wilt ondergaan of moeten we u informeren over mogelijke bijwerkingen van de gewenste microdermabrasiebehandeling. Voor uw eigen veiligheid vragen wij u om de volgende informatie over uw gezondheidstoestand in een apart toelichtingsblad te verstrekken. Wij zullen dit in een persoonlijk gesprek met u doornemen. 

 

4. Waar moet ik voor de microdermabrasie rekening mee houden? 

Doe voor de behandeling uw contactlenzen uit.

 

5. Waar moet ik na de microdermabrasie rekening mee houden? 

Na de behandeling kan een tijdelijk gevoel van droogte en roodheid ontstaan. In zeer zeldzame gevallen kan een lichte bloeding in het weefsel optreden. De roodheid zakt binnen enkele uren, afhankelijk van de gesteldheid van de huid. Als de roodheid na 24 uur niet verdwijnt, neem dan contact op met uw professionele schoonheidsspecialiste. Het kan zijn dat u uw dermatoloog moet raadplegen. In het geval van afzettingen kan er in eerste instantie sprake zijn van een zgn. „bloei”, d.w.z. in eerste instantie een verslechtering. Na de microdermabrasie heeft uw huid 2 - 3 dagen nodig om de natuurlijke huidbarrière en daarmee de huideigen beschermende functie weer volledig op te bouwen. 

 

 Gedurende deze tijd moet u de volgende dingen absoluut vermijden: 

- Een langdurig verblijf in een zonnestudio of in de zon

 -Sterk transpireren (saunabezoek) 

 -Andere abrasieve of chemische peelings

- Ontharen in behandelde huidgebieden-

- Zelfbruiningsmiddelen 

- Zwembadbezoek (chloorwater / zeewater) 

 

6. Microdermabrasie en zonnebescherming. 

Tijdens een kuur met microdermabrasie moet u overdag absoluut een zonnebrandcrème met een hoge zonbeschermingsfactor (SPF 50) gebruiken. Draag na afloop van de kuur overdag nog gedurende 14 - 21 dagen zonnebrandcrème. Na een enkele microdermabrasiebehandeling moet u de volgende 7 dagen een zonnebrandcrème dragen. 

 

7. Verzorging na de microdermabrasie. 

De microdermabrasie geeft uw huid een impuls om vanuit diep vanbinnen te regenereren. De speciale producten van DOCTOR BABOR ondersteunen dit proces op optimale wijze. Uw schoonheidsspecialiste stemt de behandeling / behandelingskuur individueel af op uw huidbeeld en uw persoonlijke wensen. Om optimale resultaten te behalen dient u de verzorgingsaanbevelingen voor thuis op te volgen. LET OP: gebruik in geen geval fruitzuren of etherische oliën! 

 

8. Aantal behandelingen. 

Voor een optimaal resultaat moeten microdermabrasiebehandelingen als kuur worden uitgevoerd, d.w.z. afhankelijk van het huidbeeld / de huidtoestand zijn er tussen de 6 en 10 behandelingen nodig. In de regel moet er tussen de behandelingen een pauze ingelast worden van 7 - 14 dagen. Dit varieert ook al naar gelang het huidbeeld / de huidtoestand en het behandelingsdoel.