MicroNeedling

 

1. Wat is de cosmetische Micro Needling?

De cosmetische Micro Needling is een behoedzame anti-aging behandeling, die het mogelijk maakt om zeer effectieve werkstoffen zoals hyaluronzuur beter in de huid te brengen. De huid vormt aan de oppervlakte van nature een beschermingslaag tegen invloeden van buitenaf. Deze laag bemoeilijkt het indringen van anti-aging werkstoffen in de diepte van de huid.

Met behulp van steriele wegwerpnaalden wordt de huid tijdens de Micro Needling aan het oppervlakte geperforeerd om haar voor anti-aging werkstoffen meer doorlaatbaar te maken en geselecteerde werkstoffen precies daar in de huid te brengen waar ze het grootste nut hebben.

Tegelijkertijd worden door de perforatie van de bovenste huidlaag alle huidfuncties geactiveerd, wordt de doorbloeding verhoogd en de natuurlijke huidregeneratie gestimuleerd. De behandeling is vrijwel pijnloos, omdat alleen de bovenste huidlaag geperforeerd wordt, die voor het grootste deel uit hoornschilfers bestaat.

 

2. Hoe reageert de huid op de Micro Needling?

De huid reageert onmiddelijk op de Micro Needling behandeling met een matige tot intensieve roodkleuring, zoals bij een zonnebrand. Ook is een branderig gevoel en lichte zwelling een heel normale resp. zelfs gewenste huidreactie, die uiterlijk na 1-2 dagen vermindert.

Nadat de roodkleuring verminderd is, kan in afzonderlijke gevallen bij bijzonder intensief bewerkte huiddelen een lichte korst ontstaan. Ook dit is een absoluut gewilde en ingecalculeerde reactie van de huid.

 

3. Waar moet men op letten na de Micro Needling behandeling?

De huid heeft na de behandeling 2-3 dagen nodig om te regenereren.

U bereikt optimale behandelingsresultaten, wanneer u gedurende deze tijd extra prikkels vermijd zoals:

- een verblijf in de zon of in het solarium

- sterk transpireren (saunabezoek)

- bezoeken aan het zwembad

- abrasieve of chemische peelings

- ontharen op de behandelde plaatsen

- zelfbruiner.                                                                                                                                                                                     

Tijdens de gehele behandelingskuur alsmede 2-3 weken daarna moet er overdag een zonbescherming (DERMA CELLULAR Ultimate Protecting Balm SPF50) worden aangebracht.

 

4. Kuurbehandelingsaanbevelingen.

Optimale resultaten met de Micro Needling behandelingen bereikt u in principe altijd bij het inachtnemen van een complete behandelingskuur van ca. 6 behandelingen met tussenpozen van 14 dagen.

Natuurlijk zijn ook afzonderlijke toepassingen, deeltoepassingen of gereduceerde kuuraanbiedingen mogelijk.

 

5. Verzorging thuis na de Micro Needling.

Voor het bereiken van optimale behandelingsresultaten is het naleven van een concreet verzorgingsplan voor thuis een basisvoorwaarde. Houdt u zich vooral aan de verzorgingsaanbevelingen van uw schoonheidsspecialiste!

 

Dag 1 (dag van de Micro Needling)

 -gebruik: DERMA CELLULAR Ultimate Calming Serum meerdere malen per dag naar behoefte.                                 

Dag 2-3

- gebruik: DERMA CELLULAR Ultimate Calming Serum +dag-/nachtcrème overeenkomstig het advies van de schoonheidsspecialiste.                            

Dag 4 tot aan de volgende vervolgbehandeling

-gebruik: serum overeenkomstig het advies van de schoonheidsspecialiste + dag-/nachtcrème overeenkomstig het advies van de schoonheidsspecialiste.

Een lichte make-up kan al op dag 2 weer worden aangebracht.

Let op zonbescherming DERMA CELLULAR Ultimate Protecting Balm SPF 50!