SkinFirmor

 

Wat is de BABOR TECH SkinFirmor RF?

De BABOR TECH SkinFirmor RF is geschikt voor de professionele behandeling van rimpels in het gebied rond de ogen, mond en het voorhoofd.

 

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

De SkinFirmor RF werkt met radiofrequentie en is optimaal geschikt voor lokale toepassingen op het gezicht. Het gebruik van radiofrequentie heeft zijn oorsprong in de geneeskunde en wordt beschouwd als een stimulans voor celvernieuwing en collageensynthese.

De energie van de radiofrequentie wordt met een speciale elektrode tot diep in de huid geleid. Zo bereikt de radiofrequentie de lederhuid, waar deze de watermoleculen in het weefsel laat trillen. Door deze trillingen wordt het behandelde weefsel bij correct  gebruik op een gecontroleerde manier opgewarmd tot 41 graden.

 

Hoe reageert de huid op de behandeling?

De milde warmteontwikkeling die door de radiofrequentiebehandeling onstaat zal als aangenaam worden ervaren, en is voldoende om de eigen regeneratiemechanismen van de huid en de nieuwe vorming van collageen en elastine te bevorderen.

Daarnaast bevordert dit de microcirculatie en verhoogt het de lymfatische afvoer, zodat het weefsel optimaal wordt voorzien van voedingsstoffen en zuurstof en opgeslagen afvalstoffen/eiwitafval kunnen worden verwijderd.

Tegelijkertijd zorgt de milde opwarming van het weefsel ervoor dat de collageenvezels in het bindweefsel samentrekken en de huid in de behandelde zone steviger en gladder is.

Hiermee krijgt het gebied rond de ogen, de mond en het voorhoofd een frissere meer jeugdige uitdrukking. 

 

Waar moet men na de behandeling op letten?

De huid reageert op de behandeling met een lichte tot intensieve roodheid, mogelijk ook met tintelingen en een gevoel van spanning. In zeldzame gevallen kunnen ook zwellingen ontstaan. In de regel verdwijnen deze reacties na 1-2 dagen.

Zichtbare vaten kunnen in eerste instantie intensiever zichtbaar zijn na de behandeling, maar dit verdwijnt meestal na 1-2 uur.

 

Thuisverzorging na de behandeling.

Je bereikt een optimaal resultaat als je op de dag van de behandeling zelf en op de dagen erna de volgende zaken vermijdt tot de roodheid/reacties volledig weggetrokken zijn:

-Sterk transpireren (saunabezoek/sporten)

-Zon/zonnestudio

-Ontharing in de behandelde gebieden

-Zwembadbezoek (chloorwater/zeewater)

Nadat de roodheid/reacties zijn verdwenen, kun je alle activiteiten zoals gebruikelijk hervatten.

Met ondersteuning van het eye&lip serum en een oogcreme voor thuisverzorging blijft het effect van de behandeling langer behouden.